OLIKA BB RUNTOM I SVERIGE

Enkätsvar: Så här var det där jag födde barn!

Halmstad

FRÅGOR SVAR
SJUKHUS
Vilket sjukhus födde du barn på? Halmstad BB
Vilket år var det? 2000
Ungefär hur långt har du dit? 1-2 km
Kan du rekommendera andra att föda barn där?
Motivera gärna ditt svar.
Jaaaa verkligen. Mycket fint! De renoverade för ett par år sedan och nu tar man emot folk på studiebesök ifrån andra sjukhus för att det har så gott rykte. Jag som fött där har bara gott att säga om det. Fina rum, bra personal och mycket uppmärksamhet.
Var detta det sjukhus där du helst ville föda? Ja
Om du svarade nej, vart hade du hellre velat föda? -
FÖRLOSSNING
Vilken sorts förlossning? Vaginal
Vilken typ av smärtlindrig använde du dig av? Lustgas
Var det någon smärtlindring du hade önskat använda men som inte fanns tillgängligt på ditt sjukhus? Nej, men jag hade tankarna lite granna på att jag hade velat ha med en doula.. men det finns ingen sådan verksamhet här i halmstad... så jag funderar på om man kanske skulle starta det själv *s*.

Det finns ju säkerligen flera än jag som skulle vilja ha med sej en annan kvinna som själv fött barn under förlossningen.
Hur tycker du att förlossnings-personalen var? Lyssnade de på dina önskemål tycker du? Fantastisk!!! De lyssnade och fanns där när jag ville. Det enda jag retade mej på om jag MÅSTE säga något var att de tog så lång tid på sej efter han vart född. De ville i bästa välmening låta oss ligga och bekanta oss.. men jag var rastlös och ville upp ur sängen och väga och mäta... då dröjde det innan de kom.
Fick du råd och tips om t ex olika förlossningsställningar? Minns inte... fick jag säkert... men de lyssnade till mej och min kropp och det fungerade superbra.
Blev förlossningen ungefär som du hade tänkt dig? Finns det något du hade velat ha på ett annat sätt?! Ja, det blev den verkligen.. det enda som stör mej i efterhand är att jag hade visserligen min cd-spelare med mej in på rummet men jag glömde sätta på den. Så den kom på efteråt... till tonerna av Peter le Marcs underbara skiva höll jag min son för första gången i famnen.
BB
Hur länge stannade ni på BB? 6 dygn
Hade ni velat stanna längre/ kortare tid? I så fall, varför?! Jag hade nog kunnat stanna ännu längre. Det var som en underbar egen liten värld där uppe och man slapp tänka på nått annat än sej själv..
Jag fick välja själv hur länge jag ville stanna tills att man upptäckte gulsot efter fyra dagar.. då fick vi stanna lite längre ändå.
 
Hur var personalen på BB? Nästan alla var helt underbara,
man kan ju inte gilla alla och där var en som jag inte gillade.
Kände ni någon press från personalens sida att ni måste åka hem från BB så snart som möjligt? Nej
Tänkte du något på hur atmosfären på BB kändes? Lugnt och fridfullt, men en störande kvinna delade jag dock rum med (som snarkade högljutt). Personalen var snäll och ordnade ett annat rum till mej.
Fick ni eget rum på BB eller dela med andra? Hur var detta tycker du? Hade du önskat annorlunda? Delade de fösta tre dygnen sen fick jag ett rum själv när lillprinsen skulle sola.
Hade pappan möjlighet att stanna kvar på BB över natten? Ja
Hur tyckte du rummen var? Trivsamma eller ej?
Något du tycker kunde förbättras?
Börjar bli lite slitna, men annars så var det jätte-ok.
Hur tyckte du maten var under BB-vistelsen? Nja hur e sjukhus mat egentligen.. tycker inte om den oavsett var man är någonstans... men det var det sista jag brydde mej om då..
Fick ni tillräckligt med hjälp på BB?
T ex med blöjbyten, bada barnet, amning?
O ja... precis så mycket hjälp jag ville ha.
Fanns det blöjor att få på BB?
Om ja, vilken sort? Fortsatte ni med samma sort hemma sen?
Ja man fick Libero blöjor och ja vi har fortsatt med samma sort här hemma. Gillar dem bäst.
Fanns det bindor att få?
Om ja, hur tycker du att de var?
Jajjemän stora som hus var de, men det är ju precis vad man vill ha i det läget ;)
Hade du packat en väska innan ni åkte till BB? Nämn gärna några saker du tycker den ska innehålla. Jepp... cd-spelare och skivor... massa amningsinlägg (som ändå inte räckte) kläder packade jag för mycket för det går inte åt så mycket... böcker o korsordstidningar... telefonlista.. hygiengrejer.. mm
Fick ni med er en påse "babybag" med prover på olika barnprodukter och sånt när ni åkte hem? Ja
Fungerade det bra med besökstiderna på BB? Ja, det var inga besökstider utan det finns ett rum utanför där man får lov att ta emot besökare hela dagen. Där fanns det tv och leksaker och soffgrupper.
Fanns det möjlighet att få en egen telefon inkopplad på rummet? Ja
Något mer du vill berätta om sjukhuset där du födde barn? Ja, de har en härlig webbis-sida på www.lthalland.se där kan man se den lille nyfödda bara minuter efter förlossningen om föräldrarna önskar , undersköterskorna tar bilden och lägger ut den på nätet.. som sedan finns kvar i ett år... tyvärr finns inte jag och min son längre kvar... (14 månader nu).