OLIKA BB RUNTOM I SVERIGE

Enkätsvar: Så här var det där jag födde barn!

Gällivare

FRÅGOR SVAR SVAR
SJUKHUS
Vilket sjukhus födde du barn på? Gällivare sjukhus Gällivare sjukhus
Vilket år var det? 2002 2000
Ungefär hur långt har du dit? 14 mil 14 mil enkel väg
Kan du rekommendera andra att föda barn där?
Motivera gärna ditt svar.
Gällivare BB har underbar personal och en lugn och trevlig miljö. Jag rekommenderar verkligen Gällivare BB. Det är jättefin personal och det är lugnt och trevligt där.
Var detta det sjukhus där du helst ville föda? Ja Ja
Om du svarade nej, vart hade du hellre velat föda? - -
FÖRLOSSNING
Vilken sorts förlossning? Planerat snitt Akutsnitt
Vilken typ av smärtlindrig använde du dig av? - -
Var det någon smärtlindring du hade önskat använda men som inte fanns tillgängligt på ditt sjukhus? - -
Hur tycker du att förlossnings-personalen var? Lyssnade de på dina önskemål tycker du? Det var jättebra stämning i operationssalen och förlossningen var verkligen en höjdpunkt!! Helt fantastiskt! Eftersom jag var nersövd (narkos) och det blev akutsnitt så hade jag/vi inga önskemål utom att få ut ett levande barn!
Fick du råd och tips om t ex olika förlossningsställningar? - Ej aktuellt för min del.
Blev förlossningen ungefär som du hade tänkt dig? Finns det något du hade velat ha på ett annat sätt?! Eftersom jag blivit akutsnittad tidigare så var denna förlossning rena himmelriket i jämförelse och allt gick till ungefär så som jag fått mig berättat och som jag föreställt mig. Nej, jag hade aldrig trott att det skulle bli kejsarsnitt och absolut inte akut sådant!
BB
Hur länge stannade ni på BB? 3 dygn 10 dygn
Hade ni velat stanna längre/ kortare tid? I så fall, varför?! Hade gärna åkt hem tidigare pga saknad efter övriga familjen... samtidigt hade det varit skönt att stanna lite längre för att vila upp sig mer. 10 dagar var nog lagom med tid .
Hur var personalen på BB? BB-personalen i Gällivare är helt underbara, dom är trevliga, lugna, kunniga och förtroendegivande. Man känner sig som en gäst på ett fint hotell! Personalen var jättefin, kunnig och trevlig.
Kände ni någon press från personalens sida att ni måste åka hem från BB så snart som möjligt? Nej Nej
Tänkte du något på hur atmosfären på BB kändes? Det var lugnt och fridfullt, kanske beroende på att det var väldigt lite patienter där just då. Det var lugnt och skönt, inget störande.
Fick ni eget rum på BB eller dela med andra? Hur var detta tycker du? Hade du önskat annorlunda? Vi hade eget rum och det var bra eftersom pappan sov över en natt. Vi hade eget rum.
Hade pappan möjlighet att stanna kvar på BB över natten? Ja Ja
Hur tyckte du rummen var? Trivsamma eller ej?
Något du tycker kunde förbättras?
Rummen är som sjukhusrum är, inte så skojiga men helt funktionsdugliga. Hade förstås varit kul med TV på rummet men å andra sidan så är det inte såå viktigt, man kan ju titta på bebisen istället! Rummen var väl som sjukrum är... men det duger alldeles utmärkt! Vi hade faktiskt egen TV också i vårt rum.
Hur tyckte du maten var under BB-vistelsen? Ganska tråkig med vissa undantag... Maten var som sjukhusmat är... inte så jättekul men god och nyttig.
Fick ni tillräckligt med hjälp på BB?
T ex med blöjbyten, bada barnet, amning?
Fick all hjälp som behövdes. Fick hjälp med precis allting!!!
Fanns det blöjor att få på BB?
Om ja, vilken sort? Fortsatte ni med samma sort hemma sen?
Ja, vi fick Pampersblöjor och hemma har vi både Pampers och Libero. Nej man fick inte med sig blöjor. Hemma använde vi Pampers och Libero.
Fanns det bindor att få?
Om ja, hur tycker du att de var?
Ja, modell jättestora fanns... bra första dagarna. Ja, de stora klumpiga "blöjorna", jag behövde inte så stora.
Hade du packat en väska innan ni åkte till BB? Nämn gärna några saker du tycker den ska innehålla. Ja, väskan var klar. Hygienartiklar, babykläder, nåt att läsa, dagbok, kamera, inneskor. Jag hade packat klart. Man ska ha med inneskor, toalettsaker, kamera, pengar, en bok och gärna dagbok och pennor.
Fick ni med er en påse "babybag" med prover på olika barnprodukter och sånt när ni åkte hem? Ja Nej
Fungerade det bra med besökstiderna på BB? Fria besökstider för oss som har långväga gäster. Fungerade bra. Vi hade dock inte många besök pga den korta tiden. Långväga besökare fick komma när dom ville. Besökstiderna var mest för ortsbor tror jag.
Fanns det möjlighet att få en egen telefon inkopplad på rummet? Ja Ja
Något mer du vill berätta om sjukhuset där du födde barn? Rekommenderar Gällivare sjukhus!!! Bara att det är ett mycket bra sjukhus!

  

 

FRÅGOR SVAR  
SJUKHUS
Vilket sjukhus födde du barn på? Gällivare sjukhus  
Vilket år var det? 2002  
Ungefär hur långt har du dit? 12 mil  
Kan du rekommendera andra att föda barn där?
Motivera gärna ditt svar.
Jag rekommenderar andra att föda sina barn på detta BB. ALLTING var toppen!  
Var detta det sjukhus där du helst ville föda? Vet ej  
Om du svarade nej, vart hade du hellre velat föda? -  
FÖRLOSSNING
Vilken sorts förlossning? Vaginal  
Vilken typ av smärtlindrig använde du dig av? Epidural och lustgas  
Var det någon smärtlindring du hade önskat använda men som inte fanns tillgängligt på ditt sjukhus? Nej. Jag hade verkligen velat sitta i badkaret som jag bestämt men p.g.a. infektion fick jag inte det.  
Hur tycker du att förlossnings-personalen var? Lyssnade de på dina önskemål tycker du? Personalen var toppen hela tiden. Lyssnade på mina önskningar och jag fick oftast som jag önskade.  
Fick du råd och tips om t ex olika förlossningsställningar? Råd och tips fick jag hela tiden eftersom jag frågade mycket. Kanske jag hade fått iallafall.  
Blev förlossningen ungefär som du hade tänkt dig? Finns det något du hade velat ha på ett annat sätt?! Hade inte tänkt så mycket på det. Hade stor skräck inför förlossningen. Visste att det skulle göra ont men man kunde aldrig föreställa sig hur ont det skulle göra och vad som skulle hända under förlossningen. Jag är nog ganska nöjd som det var, fast jag hade ju gärna suttit i badkaret.  
BB
Hur länge stannade ni på BB? En natt innan barnet föddes, sedan 4 nätter.  
Hade ni velat stanna längre/ kortare tid? I så fall, varför?! Hade det så lugnt och skönt på BB, men vi hade bestämt oss för att åka hem då på fredagen så det kändes som man bara ville hem då. Men när vi kom hem ville man nästan bara tillbaka. Det var ju skönt att komma hem, men ett par dagar till på BB hade också varit toppen.  
Hur var personalen på BB? Personalen på Gällivare BB var toppen från det vi kom dit till vi åkte hem. Undrade man något fick man bra svar. Var man orolig fick man bra råd så man kunde känna sig lugn och trygg. Var det något överhuvudtaget så var det bara att ringa på klockan så fick man hjälp av trevlig personal.  
Kände ni någon press från personalens sida att ni måste åka hem från BB så snart som möjligt? Nej  
Tänkte du något på hur atmosfären på BB kändes? Jag tyckte att allt runtomkring kändes bra. Mysigt rum vi bodde i och förlossningsrummet var också så mysigt. Personalen verkade inte alls stressade och det gjorda att man själv inte stressade i onödan. Nä, jag tycker att det var lugnt och fridfullt.  
Fick ni eget rum på BB eller dela med andra? Hur var detta tycker du? Hade du önskat annorlunda? Vi (jag och min man) fick ett eget rum. Det var jätteskönt. Vet andra par som var där som hade barn sedan tidigare där hela familjen fick stanna tillsammans. Det var jättebra ordnat.  
Hade pappan möjlighet att stanna kvar på BB över natten? Ja  
Hur tyckte du rummen var? Trivsamma eller ej?
Något du tycker kunde förbättras?
Rummet vi bodde i var mycket trivsamt. Det vi saknade var en TV. Men jag förstår att dom tycker att man ska umgås med barnet men det blev lite tråkigt när barnet sov så mycket. Men då fick vi ju sitta i TV-rummet där vi träffade andra familjer. Det var också trevligt.  
Hur tyckte du maten var under BB-vistelsen? Maten var bra. Det ända som var dåligt var att pappan INTE fick äta där trots att han betalar mer än mamman/ dygn för att bo där. Han fick gå till restaurangen som var en bit bort och äta. Alltså fick vi sitta ensamma och äta på varsitt håll. TRÅKIGT och DYRT!  
Fick ni tillräckligt med hjälp på BB?
T ex med blöjbyten, bada barnet, amning?
Ja, vi fick all den hjälp vi ville ha.  
Fanns det blöjor att få på BB?
Om ja, vilken sort? Fortsatte ni med samma sort hemma sen?
Ja, blöjor fick vi där. Pampers. Ja, använder samma sort än.  
Fanns det bindor att få?
Om ja, hur tycker du att de var?
Ja, bindor fick jag också. Det var jättebra att man fick det. Jag hade köpt bindor för att använda där men dom hade inte räckt. Man behövde ju blöjor för att det inte skulle läcka. Man visste ju inte alls hur det skulle vara efter förlossningen. Men nu vet jag att det inte hade funkar med vanliga bindor.  
Hade du packat en väska innan ni åkte till BB? Nämn gärna några saker du tycker den ska innehålla. Ja, allt var färdigt i bilen några veckor innan.
Jag kan ju säga att jag hade för mycket kläder med mig. Jag hade packat flera par trosor och tröjor men jag använde inget av det under vistelsen på BB. Hade sjukhusets nättrosor och rockar. Det som är bra att ha med är toa-saker t.ex. tandborste, tandkräm och smink. Kläder till man åker hem, både till sig själv och barnet. INNESKOR! Det glömde jag.
 
Fick ni med er en påse "babybag" med prover på olika barnprodukter och sånt när ni åkte hem? Ja  
Fungerade det bra med besökstiderna på BB? Ja, det tror jag. Eftersom vi hade så långt hem så dom som ville hälsa på oss fick komma när dom ville. Besökstiderna var mest dom som bodde på orten så att det inte skulle bli så mycket spring.  
Fanns det möjlighet att få en egen telefon inkopplad på rummet? Ja  
Något mer du vill berätta om sjukhuset där du födde barn? Nä, jag tror inte det. Det ända jag kan säga att ALLT var toppen. Personalen, rummet, maten. Jag allt var bra. Jag rekommenderar att föda i Gällivare.