OLIKA BB RUNTOM I SVERIGE

Enkätsvar: Så här var det där jag födde barn!

Borås

FRÅGOR SVAR SVAR
SJUKHUS
Vilket sjukhus födde du barn på? Borås BB Borås BB
Vilket år var det? 1999 2000 & 2002
Ungefär hur långt har du dit? 3 km 3 km
Kan du rekommendera andra att föda barn där?
Motivera gärna ditt svar.
Ja. Personalen var helt underbar där! Plus att förlossningen är ganska ny. Fräscha rum med tillgång till bad (om man vill) . Ja, bra rum med badkar, all bedövning tillgänglig, bra BB.
 
Var detta det sjukhus där du helst ville föda? Ja Ja
Om du svarade nej, vart hade du hellre velat föda? - -
FÖRLOSSNING
Vilken sorts förlossning? Vaginal Vaginal
Vilken typ av smärtlindrig använde du dig av? Epidural, lustgas och tens Epidural och lustgas
Var det någon smärtlindring du hade önskat använda men som inte fanns tillgängligt på ditt sjukhus? Nej, det fanns allt. Nej allt finns.
Hur tycker du att förlossnings-personalen var? Lyssnade de på dina önskemål tycker du? Helt underbara! Jätteduktiga på att lyssna och peppa en. Jättebra, har jobbat där en sommar och kunde därför välja de bästa!
Fick du råd och tips om t ex olika förlossningsställningar? Ja Ja lite kanske.
Blev förlossningen ungefär som du hade tänkt dig? Finns det något du hade velat ha på ett annat sätt?! Nej, man kan aldrig föreställa sig hur det kommer att bli. Tyvärr tog det ganska lång tid. Ja ungefär, andra gången gick det lite väl fort.
BB
Hur länge stannade ni på BB? 7 dygn 3 dagar
Hade ni velat stanna längre/ kortare tid? I så fall, varför?! Egentligen ville jag åka hem tidigare, men samtidigt inte. Det krånglade med amningen. Jag fick jättegod hjälp,så när jag kom hem så funkade det perfekt! Nej bra med 3 dagar, kortare tid hade jag velat stanna andra gången, men då låg vi på neo i 10 dagar.
Hur var personalen på BB? Kanonduktiga! Hjälpsamma. Underbar!
Kände ni någon press från personalens sida att ni måste åka hem från BB så snart som möjligt? Nej Nej
Tänkte du något på hur atmosfären på BB kändes? Lugnt Lugnt och fridfullt.
Fick ni eget rum på BB eller dela med andra? Hur var detta tycker du? Hade du önskat annorlunda? Jag delade rum med en annan tjej. Det kändes lite jobbigt, eftersom jag fick ringa och be om hjälp ganska ofta på grund av att amningen krånglade. Det kändes som om att jag störde tjejen bredvid lite. Så det resulterade i att jag blev lite stressad. Tror att det var mycket därför som det blev så med amningen. Eget rum, det var bra och vi hade önskat det.
Hade pappan möjlighet att stanna kvar på BB över natten? Ja Ja
Hur tyckte du rummen var? Trivsamma eller ej?
Något du tycker kunde förbättras?
Bra Bra rum, men hårda madrasser.
Hur tyckte du maten var under BB-vistelsen? Bra. Tyckte att det var matdags hela tiden. Bra, fanns mat jämt.
Fick ni tillräckligt med hjälp på BB?
T ex med blöjbyten, bada barnet, amning?
Ja Fick bra hjälp med allt.
Fanns det blöjor att få på BB?
Om ja, vilken sort? Fortsatte ni med samma sort hemma sen?
Ja. Libero. Tyckte att dom var jättebra. Fortsatte med dom när vi kom hem också. Ja gratis liberoblöjor, vi fortsatte med dom sen, mest för att andra sorter var lite stora.
Fanns det bindor att få?
Om ja, hur tycker du att de var?
Ja, ok. Ja, stora bindor funkar bra i början.
Hade du packat en väska innan ni åkte till BB? Nämn gärna några saker du tycker den ska innehålla. Ja. Hygienartiklar, kläder till mig (lediga), Kläder till barnet, kamera, pengar, inneskor m.m. ja
babykläder tofflor
napp
amningskupor
amningsbh
kamera + film telefonnr
kläder till mig
shampo
balsam
smink mm
Fick ni med er en påse "babybag" med prover på olika barnprodukter och sånt när ni åkte hem? Ja Ja
Fungerade det bra med besökstiderna på BB? Var bara pappa och syskon som fick komma. Bra tycker jag. Man behövde lugn och ro. Besöksförbud förutom för pappa och syskon. Andra kan man gå och träffa i cafeterian, funkar bra.
Fanns det möjlighet att få en egen telefon inkopplad på rummet? Ja Ja
Något mer du vill berätta om sjukhuset där du födde barn? - Sista gången låg vi på neo. Där finns också rum för mamman att ligga, bra avdelning.
På bb tas webbis-kort.

 

FRÅGOR SVAR SVAR
SJUKHUS
Vilket sjukhus födde du barn på? Borås BB Borås BB
Vilket år var det? 2000 2002
Ungefär hur långt har du dit? ca 4,5 3 mil
Kan du rekommendera andra att föda barn där?
Motivera gärna ditt svar.
Jag är inne på min andra graviditet och tänker absolut föda där igen. Mycket trevlig och omtänksam personal. Trevliga rum att föda i och även om man har kommit in tidigare finns det andra rum att stanna kvar i under tiden man väntar. Rekommenderar gärna andra att föda där! Ja verkligen, underbar personal och lugn och trivsam miljö.
Var detta det sjukhus där du helst ville föda? Ja Ja
Om du svarade nej, vart hade du hellre velat föda? - -
FÖRLOSSNING
Vilken sorts förlossning? Vaginal Vaginal
Vilken typ av smärtlindrig använde du dig av? Epidural och lustgas Epidural, lustgas, akupunktur och livmoderbedövning
Var det någon smärtlindring du hade önskat använda men som inte fanns tillgängligt på ditt sjukhus? Skulle gärna vilja prova akupunktur, vet ej om det fanns, frågade aldrig! Nej
Hur tycker du att förlossnings-personalen var? Lyssnade de på dina önskemål tycker du? De var underbara som stod ut med mig. Jag kom in dagen innan jag fick min dotter så jag hade olika barnmorskor. De lyssnade på mig och jag fick höra deras råd! Helt underbara, väldigt uppmärksamma på alla ens behov. Hade en barnmorskeelev som var jättebra, hjälpte till med allt.
Fick du råd och tips om t ex olika förlossningsställningar? Ja, jag tänkte inte så mycket på de olika ställningarna men många tips tog man åt sig. Kommer ej ihåg.
Blev förlossningen ungefär som du hade tänkt dig? Finns det något du hade velat ha på ett annat sätt?! Jag hade inte riktigt föreställt mig förlossningen den fick bli som den skulle. Det ända jag skulle vilja ha sluppit var ryggbedövningen. Annars va allt helt ok. Inte riktigt, jag hade så ont i ryggen att jag inte kunde vara uppe och röra mig som jag ville. Och helst hade jag sluppit EDA:n men det gick inte.
BB
Hur länge stannade ni på BB? 2 dygn + ca 8 timmar 3 dygn
Hade ni velat stanna längre/ kortare tid? I så fall, varför?! Vi fick åka hem lite tidigare än vad de tyckte. Det var väldigt skönt att komma hem till sig själv. Man ska få välja själv lite hur man känner om hur länge man vill stanna kvar eller åka hem. Nej det var alldeles lagom.
Hur var personalen på BB? De var trevliga, hjälpte till när man ringde på dem och hade problem med amningen t ex. De kom och kollade hur det var osv. Jättegulliga!
Kände ni någon press från personalens sida att ni måste åka hem från BB så snart som möjligt? Vet ej Nej
Tänkte du något på hur atmosfären på BB kändes? Jag tyckte att det var väldigt lugnt. Om man ville kunde man gå runt lite, se på tv:n eller vara inne på rummet. Mycket lugnt och skönt.
Fick ni eget rum på BB eller dela med andra? Hur var detta tycker du? Hade du önskat annorlunda? Jag delade med en annan mamma, man ligger typ två i varje rum. Med ett draperi emellan. Det var ok, men nästa gång vill jag ha ett eget typ familjerum. Vi hade ett eget familjerum, jag min sambo och våran lilla dotter. Perfekt.
Hade pappan möjlighet att stanna kvar på BB över natten? Vet ej Ja
Hur tyckte du rummen var? Trivsamma eller ej?
Något du tycker kunde förbättras?
Rummen var trivsamma, gemensam toalett och skötdel.
Det var helt ok för mig.
Bra
Hur tyckte du maten var under BB-vistelsen? Maten var bra. Riktigt god faktiskt.
Fick ni tillräckligt med hjälp på BB?
T ex med blöjbyten, bada barnet, amning?
Fick hjälp så att det räckte, det var bara att säga till. Det var bara att ringa på klockan så kom de.
Fanns det blöjor att få på BB?
Om ja, vilken sort? Fortsatte ni med samma sort hemma sen?
Det fanns blöjor på BB, kommer ej ihåg sort. Hemma har jag provat många olika modeller. Ja, Libero som vi sen fortsatt med hemma.
Fanns det bindor att få?
Om ja, hur tycker du att de var?
Det fanns bindor att få och de var helt ok. Ja, såna stora som är bra i början efter förlossningen.
Hade du packat en väska innan ni åkte till BB? Nämn gärna några saker du tycker den ska innehålla. Ja. jag hade packat väskan innan jag åkte. Kamera, "morgonrock", egna kläder, kläder till bebisen för hemresan, amningskupor, tandborste, duschgrejor... Ja. Kameran är viktig. Lite kläder till mamman och pappan och ett par plagg till bebisen.
Fick ni med er en påse "babybag" med prover på olika barnprodukter och sånt när ni åkte hem? Ja Ja
Fungerade det bra med besökstiderna på BB? Besökstiderna var ok, det var bara pappa och syskon som fick besöka. Inga besök på BB (bara pappa och syskon ), men man kan gå ner till kafeterian och visa upp bebisen för vänner och släktingar.
Fanns det möjlighet att få en egen telefon inkopplad på rummet? Ja Ja
Något mer du vill berätta om sjukhuset där du födde barn? Frågan om pappan hade möjlighet att stanna kvar va lite konstig. Jag minns inte vad det var sagt men en natt fick han stanna kvar men i ett annat rum. Det går väl bättre när man har familjerum. -