Enkätsvar: 1-24   25-51   52-75   76-99   100-126   127-150   151-174   175-201   202-225   226-

De rutorna som är markerade med mörkare färg är de som fött barn med kejsarsnitt.

31 år, 2 barn,
vaginal,
lustgas
25 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas
19 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och lustgas
"Totalt utmattad på grund av sömnbrist. Mitt större barn var ovan vid babyskrik på natten." "Mitt barn fick kramper och slutade andas när hon var 1,5 dygn gammal. Personalen var jättebra under den perioden." "Så dom första åtta timmarna så hade han ingen blöja på sig bara en massa filtar. Vi visste inte om vi fick ta på honom kläder, så när sköterskan kom in på morgonen och påpekade det så kände vi oss lite dumma. "
     
30 år, 2 barn,
vaginal,
epidural, lustgas och morfin
23 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas och morfin
29 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas
"Jag blev sydd efter båda förlossningarna. Efter den andra fick jag ett haematom (vet inte exakt, men som ett stort blåmärke) så min ena skinka såg ut som en blodpudding... behövde opereras två gånger." "Det var en spännande men samtidigt jobbig tid hemma. Det var ju så mycket som var förändrat!"
 
"Det kändes lite, men det var mest att man ville att allt skulle vara klart när barnet hade kommit ut. Man ville vara ifred."
     
29 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och bäckenbottenbed.
29 år, 1 barn,
vaginal, lustgas
24 år, 1 barn,
vaginal
"Blandade känslor. Allt var så fantastiskt och även jobbigt. Man får ju inte så mycket sömn, så man blir väldigt känslig." "Jag hann inte sova så mycket, blev så lättretlig och var mycket ledsen och nere tidvis, men efter att ha fått sova ikapp blev det bättre." "Blev ej betrodd på förlossningen om att vattnet hade gått och att jag hade riktiga värkar. Därför kom barnmorskan inte in till mig så ofta. Men när det blev personalbyte på morgonen så hade jag krystvärkar och 40 min senare var flickan född. "
     
40 år, 2 barn,
vaginal,
epidural, lustgas och tens
24 år, 1 barn,
vaginal, lustgas, akupunktur och tens
26 år, 1 barn,
vaginal,
epidural, lustgas och akupunktur
"Jag tyckte det blev väldigt jobbigt i och med att vi hade en treåring hemma som krävde väldigt mycket uppmärksamhet. Första veckan blev jag chockad över vilket monster 3-åringen kunde vara." "Det kändes som om man blivit överkörd av en lastbil och att allting skulle ramla ut när som helst. Det gjorde mer ont efteråt, än under själva förlossningen."
 
"Dom hade gärna kunnat berätta lite om att det kan uppstå problem när mjölken rinner till. Det skulle visas en amningsfilm varje dag, men den såg jag inte röken av."
     
29 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas
Det kom ett mail med en berättelse om tiden efter förlossningen... 30 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas och akupunktur
"Himla mycket tvättande blir det!! =)" "Jag har precis kommit hem efter att ha fött en liten flicka den 4/8-01..." "Allt kändes overkligt! Att jag var mamma och att den där bebisen var min, kommer jag att klara det här nu då????"
     
31 år, 1 barn,
akutsnitt,
lustgas
36 år, 2 barn, vaginal,
epidural och lustgas
26 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och lustgas
"Jag hoppas att det sker mer forskning kring detta med leverpåverkan/ klåda. Det var ingen rolig upplevelse. Att inte bli bemött med vetskap om hur hemskt det var, är mycket frustrerande." "Efter andra barnet hade jag ganska rejäla eftervärkar. Det kändes som om hela magen knöt sig, och vred sig. Så jag fick tabletter mot det." "Det var underbart men lite läskigt att komma hem och var ensamma med den lille utan professionell hjälp utanför dörren."
     
31 år, 3 barn,
har fött med både snitt och vaginalt
31 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas
24 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och lustgas
 "i BB-krisens Sverige känns det som om omföderskor skall klara sig helt själva. Det var ingen som hade tid för mig och min baby. Jag förstår kvinnor som väljer att föda hemma." "Allt gick så himla fort, så mentalt hann jag inte ställa in mig på att det var nu, sju veckor för tidigt som jag skulle bli mamma." "Önskar ingen annan föderska detta öde, det värsta jag varit med om. Är livrädd för att föda barn och att råka ut för samma sak igen."
     

23 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och lustgas

34 år, 2 barn,
vaginal,
lustgas
36 år, 1 barn,
katastrofsnitt,
tens

"Eftersom jag alltid har ansett mig ha en hög smärttröskel trodde jag att jag skulle hantera smärtan bättre än jag gjorde, med andra ord så gjorde det mycket mer ont än vad jag förväntat mig."

"Kul att få skriva av sig. Har man haft lätta förlossningar är det ingen som tar notis om en. Man har liksom inte rätt att uttala sig."

"Dom glömde bort att ge oss fikabrickan med flaggan som var rutin på det BB vi var på. En liten detalj som kanske inte borde varit viktig,  men det var så mycket som inte blev som vi tänkt oss."