Enkätsvar: 1-24   25-51   52-75   76-99   100-126   127-150   151-174   175-201   202-225   226-

De rutorna som är markerade med mörkare färg är de som fött barn med kejsarsnitt.

26 år, 2 barn, vaginal, epidural, lustgas, bäckenbottenbed. och akupunktur. 28 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas och tens
36 år, 1 barn, vaginal,
epidural, lustgas, tens, sterila kvaddlar + övrigt
"Allt gick jättebra! Jag var inställd på att det inte skulle bli så mycket sömn och då var allt mycket lättare att ta." "Men det var svårt att säga nej till alla som ville komma, man kunde ju inte direkt skylla på att bebisen var jobbig. Nu i efterhand inser jag ju att jag borde sagt ifrån ändå, men det är inte så lätt." "Jag trodde inte att jag någonsin skulle bli mamma efter en lång tids barnlöshet, så detta är det bästa som hänt mig. Jag har verkligen njutit av min mammaledighet och mitt barn är sötast i världen."
     
27 år, 2 barn,
akutsnitt och planerat snitt,
epidural och lustgas
25 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas och tens
25 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas och tens
"Mer ont än jag förställt mig, men så slutade den första med snitt. Den andra förlossningen var med planerat snitt och den var underbar!" "Ja, jag älskade honom omedelbart. Han var blå så jag kläckte ur mig:
-  Lever han?"

"Kroppen ser likadan ut - utom ärret efter navelpiercingen som är lite utsträckt."
     
26 år, 1 barn,
vaginal,
ingen bedövning
30 år, 1 barn,
vaginal,
epidural, lustgas, övrigt
27 år, 1 barn,
katastrofsnitt,
epidural, lustgas, tens
"Min dotter föddes ju 7 veckor för tidigt så jag fick inte ta hem henne förrän efter 3 veckor. Det var jätte jobbigt. Att åka hem varje kväll och lämna henne var det värsta jag någonsin gjort." "Förlossningen är inte alls så hemsk som man gärna vill tro innan. Varför skaffar många ett eller flera barn till efter det första i såfall?" "Att bli nedsövd och katastrofsnittad var djävulskt! Förstod inte vad som hände, allt gick bara så fort."
     
27 år, 2 barn,
vaginal,
lustgas och akupunktur
23 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas och epidural
29 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas
"Det tog 6 långa veckor!!! Första gången var det en överraskning, ingen hade sagt att man hade som mens under så lång tid... " "Jag hade föreställt mej långa promenader i korridoren fram och tillbaka..., tänkte bada, ville absolut inte liga ner och föda..men, men, det blir aldrig som man har tänkt sej..!" "Den första tiden var jobbig, tyckte vi då. Efter några veckor fick vår son kolik och då tedde sig de första veckorna som rena semestern."
     
32 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas
30 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas och epidural
27 år, 3 barn,
vaginal,
ingen bedövning
"Jag tycker snarare att sexlusten minskade när vår dotter blev äldre och mer krävande... fast nu väntar vi vårt andra barn i oktober så visst får vi till det ibland nu också!" "Jag kunde inte tala, inte be om EDA, och när jag säger att jag ville dö, så är det inte bara som man säger, jag hade tagit livet av mig om jag kunnat då." "Jag kände en sorts tomhetskänsla. Kanske beror på att man sett fram emot nåt så länge och sen är det plötsligt över, mage och sparkarna är försvunna."
     
29 år, 2 barn, vaginal,
epidural, lustgas, sterila kvaddlar och morfin
34 år, 3 barn,
vaginal,
lustgas
30 år, 1 barn, vaginal,
epidural, lustgas, akupunktur, övrigt
"Visste inte att man skulle blöda??? Vaa skall man drypa en massa blod???? Blödde rejält de två första veckorna efter första barnet." "Lustgasen var enormt bra, jag är glad att jag klarade av förlossningen med bara den." "Nej, det gjorde jag inte. Och jag trodde länge att det var något fel på mig för det. Man hade ju hört om den där himlastormande ögonblickliga förälskelsen. Vågade därför inte riktigt prata med någon om det - jag var ju en dålig mamma... "
     
32 år, 1 barn,
vaginal,
ingen bedövning
31 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och lustgas
31 år, 1 barn,
akut/katastrof-snitt,
epidural och lustgas
"Vi hade varit ihop i 10 år innan vi fick barn, så vi trodde att vi kände varann väl. Jag funderade allvarligt på skilsmässa. Idag är jag så glad att vi inte valde den utvägen!" "Direkt efter blev jag förvånad att magen dragit ihop sig så snabbt. Efter ca 2 veckor vägde jag som innan och efter bara 4 dagar kunde jag ha mina jeans igen." "Trots att det tog lång tid och att det till slut blev snitt tycker jag inte att förlossningen var jobbig. Jag gör gärna om det igen!!"
     
31 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och lustgas
30 år, 3 barn, vaginal,
epidural, lustgas och bäckenbottenbed.
26 år, 1 barn, akutsnitt,
epidural, lustgas, akupunktur, tens, övrigt
"Jag var mycket skeptisk mot EDA:n, men i så här i efterhand känns det som jag inte hade överlevt om jag inte fått den. Perfekt. Den gav mig en chans att återhämta mig." "Att de kan bli mer lyhörda för ens önskemål och behandla en med respekt även om man är ung. Inte ignorera om man mår dåligt." "Är besviken på att all information är så fokuserad på förlossningen. Sen då, de första dygnen innan mjölken runnit till och bebisen skriker hela tiden och man själv är helt handikappad. Det var en chockupplevelse."