Enkätsvar: 1-24   25-51   52-75   76-99   100-126   127-150   151-174   175-201   202-225   226-

De rutorna som är markerade med mörkare färg är de som fött barn med kejsarsnitt.

29 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och lustgas
21 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas
27 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas och bäckenbottenbed.
"Tredje dagen fick jag ett gråtanfall som höll på i några timmar. Personal på avdelningen kom in till mig och pratade och det kändes bra." "Men så har jag opererat brösten så dem är jag väldigt nöjd med..." "I dag tycker jag inte att det gjorde ont men ett par timmar efter när jag pratade med min syster så hade jag sagt:
- Vad du än gör så skaffa inga barn för det var det jävligaste jag varit med om."
     
27 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas, epidural, akupunktur, övrigt
32 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas, akupunktur, tens
31 år, 3 barn,
vaginal,
lustgas
"Även att förlossningen och första tiden efter var tuff så är vår son det underbaraste som hänt i mitt liv!
Jag älskar honom så!"
"När vårt barn var två månader åkte vi till Grekland i två veckor och latade oss - då blev vi verkligen en familj och min man började förstå på allvar vad som hände när han var på jobbet eller låg och sov." "Kändes som en blandning av taggtrådstängsel och babianstjärt beroende på vilken del man tänker på."
     
27 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas och akupunktur
28 år, 2 barn,
vaginal,
epidural och bäckenbottenbed.
40 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och lustgas
"Jag kände ingen omedelbar kärlek, jag hade svårt att tro att hon ens var min. Men jag kände mig lättad och stolt och tyckte att hon var sötast i världen ändå." "Jag kom till himelriket efter bedövningarna... och stannade i himlen. En stund i allafall." "Inget saknades utom då en plats till mig..... Platsläget och personalbristen är en fråga som måste lösas politiskt. Utan drägliga arbetsvillkor och bra lön har vi snart inga duktiga människor kvar i vården."
     
21 år, 1 barn,
vaginal,
epidural, lustgas och akupunktur
32 år, 1 barn,
vaginal,
tens
29 år, 1 barn, akutsnitt,
epidural, lustgas, akupunktur och tens
"Var egentligen inte alls beredd på att få komma hem med en bebis. Jag hade varit så inställd på förlossningen bara, så tiden efter blev lite bortglömd i förberedningarna." "Jag förstår depressioner och frustration mycket väl, men jag har hanterat det genom att försöka att hela tiden se det i ett större perspektiv. Det rör sig om en så kort tid av mitt liv..." "Inga problem. Han sov nästan hela nätterna mellan oss dom 3 första månaderna."
     
30 år, 1 barn, katastrofsnitt,
epidural och tens
27 år, 1 barn, vaginal,
lustgas
36 år, 1 barn, vaginal,
epidural, lustgas
och sterila kvaddlar
"Det gjorde grymt ont den
första veckan efteråt. De första dagarna var hemska, kunde inte röra mig eller lyfta mitt barn utan att bli svimfärdig."
"Vi skall i början av januari få vårt andra barn. Ett och ett halvt år efter vår dotter. Jag ser nu fram emot förlossningen och den första tiden. Med första barnet visste man inte vad man skulle vänta sig, vad som skulle komma. Det vet man lite mera nu." "Jag hade svårt att känna mig som en "riktig mamma". Oroade mig mycket över att jag inte var tillräckligt bra."
     
23 år, 2 barn, vaginal och akutsnitt, epidural 28 år, 1 barn,
vaginal, lustgas
36 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och lustgas
"Blev sydd med ett stygn min första förlossning som var vaginal. Kändes inte, var omtumlad." "Ja, jag kände omedelbar kärlek till min son. Minns inte vad jag tänkte. Allt var så omtumlande och jag var trött." "Epiduralen tog bort alla värkar, alltså inte bara smärtan, så om jag ska föda fler barn vill jag försöka utan!!"
     
31 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och akupunktur
33 år, 2 barn,
vaginal,
lustgas
28 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas och tens
"När han låg på mitt bröst sa jag till min son:  - Nu släpper jag dig aldrig!" "Tog 4-5 månader innan kilona var borta. Mer nöjd med min kropp nu efteråt än innan. Tycker den är snyggare i alla avseenden utom brösten." "Det behöver inte göra jätteont eller vara jättejobbigt, även om det tyvärr är så för en del. Det viktigaste för mig var ändå att jag kunde slappna av. Hoppas att du får lika fin upplevelse som jag och att du minns den med lika stor glädje."
     
30 år, 1 barn,
akut/katastrof-snitt,
spinalbedövning
35 år, 4 barn,
planerat snitt,
epidural, lustgas, sterila kvaddlar
23 år, 2 barn,
vaginal, lustgas
"Tack vare diskussionsgrupperna på nätet och tiden på neonatalen har vi sluppit många onödiga orosmoment: vi hade grundkursen i ryggmärgen när vi fick hem henne!" "Det är underbart att få barn!!! Oavsett HUR man får barn så är det en gåva! Jag är lycklig över de barn jag fått trots att det inte har gått så bra, jag har nämligen haft oturen att förlora tre av mina fyra. Men när jag ser på det som hänt så ser jag det vackra och försöker komma ihåg ljuspunkterna så mycket jag kan." "Men det är verkligen skillnad på att föda barn och föda barn. Denna gången så hade jag inte ont i underlivet, kunde gå långpromenad efter fyra dagar och kunde röra mej fritt."
     
28 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och lustgas
30 år, 1 barn,
vaginal,
epidural och lustgas
29 år, 1 barn,
vaginal,
lustgas och tens
"Visst var man tröttare än vanligt men det gick att sova när barnet sov." "Jag hade också blivit uppmanad att amma, till varje pris, så jag ammade nästan livet ur mig! En läkare sa till slut att jag skulle sova 3 nätter i rad och sedan minst 3 nätter i veckan för annars skulle jag hamna på psyket." "Dom tog för givet att amningen skulle funka, och sa aldrig att:
- OM du skulle känna att det inte går så är det helt ok. Det är inget fel med det!"