Boktips

Finns det någon bra bok som du kan rekommendera? Kanske en bok som du tycker att alla gravida eller småbarnsföräldrar borde läsa? Kanske du vet någon bra bok för barn? Eller någon annan bok som  du helt enkelt inte kunnat lägga åt sidan när du väl börjat läsa den?

I så fall får du jättegärna skriva hit till BabyNätet och berätta!

 
 

2002-05-30

För ett tag sen var jag på en föreläsning av Alf B Svensson. Han satte verkligen huvudet på spiken! Oj, vad man kände igen sig. Han har även skrivit böcker och en av dem heter "Våga vara förälder" (det var det föreläsningen handlade om). En jätterolig bok som jag kan rekommendera andra!

Hälsningar
Pernilla

Våga vara förälder
av Alf B Svensson
72:- (ord pris 93:-)


 

 

 

2002-03-24

Jag har just köpt en jättegullig babybok med Nalle Puh där man kan skriva om allt som händer under barnets första år och som man kan spara små minnessaker i. Har i och för sig sett många fina babyböcker, men just denna blev helt klart en favorit!! Kanske för att jag älskar just Nalle Puh... :-)

Hälsningar
Helena

Nalle Puh Babybok
av A.A Milne
116:- (ord pris 173:-)


 

 

 

2003-03-24

Jag vill tipsa om ett par böcker som man kan läsa för barn som ska få eller precis har fått ett litet syskon.

"Liten hemsk syster försvunnen" heter en bok som handlar om hur det kan vara att få ett litet syskon och inte längre få ha mamma och pappa för sig själv. Det är ju en ganska stor omställning för ett barn att få syskon och denna boken tar upp det ämnet bra tycker jag. Det är ju inte alltid det är så mysigt och gosigt med en liten bebis i familjen som tar all uppmärksamhet från mamma och pappa...

"Lilla stora syster" handlar om en storasyster som känner sig bortglömd när mamma kommer hem med en skrynklig och ful bebis från BB. Hon vill också vara en liten bebis igen och bli ompysslad av mamma och pappa.

Hälsningar
Helena

Liten hemsk syster försvunnen
av Pia Hagmar
58:- (ord pris 74:-)


 

 Lilla stora syster
av Ann Forslind
61:- (ord pris 78:-)


 

 

2002-01-12

Jag har just läst ut en bok som var väldigt gripande. Jag blev både ledsen, chockad och arg över att allt som hände i boken kunnat hända i verkligheten under en så pass lång tid.

Boken heter "Pojken som kallades Det" och är skriven av Dave Pelzer. I boken berättar han om sin uppväxt och då han sedan fyra års ålder vanvårdats och systematiskt misshandlats av sin psykiskt sjuka mor. Dave isolerades successivt från sin pappa och sina bröder. Han behandlades sämre än en hund och många gånger önskade han att han skulle få dö.

Här kommer ett par utdrag ur boken:
"Hon smetade blöjan över mitt ansikte. Jag försökte sitta helt still. Jag visste att om jag rörde mig skulle det bara bli värre. Jag höjde inte blicken. Jag kunde inte se Henne där hon stod över mig, men jag kände Hennes tunga andhämtning.
Efter vad som kändes som en timme satte Hon sig på knä bredvid mig och sade med låg röst: - Ät."

"Hennes välutfodrade husdjur nosade och åt av maten tills de var nöjda sedan gick de iväg för att hitta sig någonstans att sova. När jag en stund senare ställde undan några kastruller och stekpannor i ett golvskåp, kröp jag på alla fyra bort till hundskålen och åt de sista pannkaksresterna. Medan jag åt kände jag den kvardröjande doften från hundarna. Det gjorde mig knappt något. Jag insåg till fullo att om Häxan kom på mig med att äta vad som rätteligen tillhörde hundarna skulle jag få betala dyrt, men för att överleva var jag tvungen att få i mig mat på de vis som erbjöds."

Jag tror det är bra att läsa böcker som denna även om den är fruktansvärd. Övergrepp mot barn är fruktansvärt och ingen ska behöva utsättas för det. Förhoppningsvis får denna boken upp ögonen på folk runtom i världen. Det handlar ju inte bara om familjen där problemen finns, utan även omgivningen som t ex grannar, skolan och släktingar. Det var ju många som visste om att Dave for illa hemma, men det tog flera år innan någon vågade ingripa.

Dave utsattes för fler saker som var mycket värre än de ni kunde läsa i utdragen här ovan. Vissa saker är så hemska att man knappt tror det är sant! Men det är det ju. Boken är en biografi och det som står i den har hänt på riktigt, och tyvärr händer säkert liknande saker i andra familjer.

/Linda

Pojken som kallades Det
av Dave Pelzer
148:- (ord pris 226:-)


 

 

Nu finns även en uppföljare som heter...

 Pojken som inte fanns
av Dave Pelzer
155:- (ord pris 237:-)
 

 

 

2001-11-23

På BB fanns det en bok som jag bläddrade lite förstrött i. "Sedan du fött" hette den. Men det tog inte länge innan jag upptäckte vilken underbar bok det var!! Jisses vad man kände igen sig och mer än ett gott skratt fick jag kan jag ju säga. Om ni som fött barn eller snart ska föda inte redan läst den så gör det!!

Kram
Caroline

Sedan du fött
av Maria Borelius
148:- (ord pris 226:-)


 

 

 

2001-11-22

En bok jag aldrig skulle velat vara utan då jag var gravid är "mammapraktika - graviditeten vecka för vecka". Där finns en massa bra grejer som varje blivande förälder vill veta. Den beskriver vad som händer i ens kropp vecka för vecka, och det bästa av allt är att man själv kan skriva in i boken hur det varit för en själv under veckan som gått. Jätteskoj att nu så här i efterhand att läsa i boken. Det blev som en liten graviditetsdagbok ju!

Jag kan varmt rekommendera den!

/Malin Ericsson

Mammapraktika - graviditeten vecka för vecka
av Leni Söderberg
179:- (ord pris 278:-)


 

 

 

2001-11-09

Hej!
 
Jag skulle vilja tipsa om en himla kul bok men som ändå beskriver precis hur det är att vara gravid. Den heter "Hjälp, jag ska bli morsa!" av Camilla Åberg
 
Mvh Joanna Bengtsson
 

Hjälp, jag ska bli morsa!
av Camilla Åberg
67:- (ord pris 87:-)


 

 

-annons-

Enda tilläggsavgiften är fraktavgiften på 25 kr.
Det gäller oavsett antalet böcker du beställer.